Love the Look

Love the Look

- en beauty-blog af Mikkel Hyldebrandt

En blog i skønhedens tegn. Produkter, favoritter, tendenser, baggrund og meget mere.

Tilbage til fremtiden

BeautyOprettet af Mikkel Hyldebrandt fre, november 05, 2010 11:35:35

Da Robert Piquets Futur blev lanceret i 1967, så var det med en stærk vision om, at dette var duften af fremtiden, der skulle matche den i dag lidt komiske astronaut-mode, der var oppe i tiden i modekredse den gang – tænk Rumrejsen 2001, Twiggys tvekønnethed og Pierre Cardins rummode, og du får en meget god fornemmelse for looket.

Foto: ukendt

Fremtidsvisionen var dog ikke en gang Piquets egen, for han var død 14 år forinden ligesom hans modehus også forsvandt sammen med hans skrøbelige gemyt.

Ikke desto mindre var duften et værdigt bud på hvordan fremtiden skulle dufte, for den var i den grad anderledes, fordi den miksede grønt med blomster og masser af kraftige trænoter, der ellers kun var kendt fra herredufte. Det var vildt, anderledes og meget fremsynet.

Foto: PR

Nu er den her så igen – ikke i en original formel, for den findes ikke, men i en rekonstrueret version, der efter sigende skulle ligge temmelig meget nær originalen. Dengang som nu er det stadig en heftig duft – trænoterne fornægter sig ikke – og den er stadig anderledes, fordi du vitterligt har svært ved at bestemme dig for hvordan den egentlig dufter. Er den grøn? Blomstret? Træagtig? Og det gør den vældig interessant, fordi den skiller sig ud, og fordi bærerens hud vil hive vidt forskellige noter frem alt efter hudens egenduft.

Men hvis du for nylig har opdaget Chanel No. 5 eller synes rigtig godt om Guerlain Shalimar, så vil Futur falde i din smag. For her over 40 år senere, dufter Robert Piquet Futur netop ikke af fremtiden, men af en klassiker.

Love the Look!

Hvad er din klassiker?

  • Kommentarer(0)//www.hyldebrandt.dk/#post224